(Teksti kirjoitettu kuukausi sitten, 30.10.2014)

Noniin. Entiedä onko täällä kukaan edes osannut odotella lisää tietoa projektimme etenemisestä, mutta täältä nyt sitä sitten vihdoin ja viimein tulee. 

20141025_161506%5B1%5D.jpg

Nyt on meillä rakennuslupa! Ja vielä lainvoimainen sellainen! Jippii! Kaikkien mutkien jälkeen voimme siis alkaa töihin!

Rakennuslupaa hakiessamme meille sanottiin kunnasta että jos emme hae rakennuslupaa yläkertaan, emme voi myöskään tehdä yläkerran ikkunoita valmiiksi. No vaihtoehtona olisi joko laudoittaa ikkunat umpeen, jättää ikkunat pois tai sitten vain hakea lupa myös yläkerralle. Päätimme sitten hakea samalla luvan kaikille neliöille.

No, eihän mikään voi mennä noin vain suit sait sukkelaan. Kunnassa alettiin empiä meidän hakemuksen maalämpöä. Tonttimme sijaitsee pohjavesialueella, mikä tarkoittaa sitä, että maalämökaivo ei ole kunnan mukaan mahdollinen. Se me tiedettiin kyllä jo siinä vaiheessa kun mietimme lämmitysmuotoa mutta sitä emme tienneet että tarvitsemme luvan aluehallintovirastosta maalämmölle! Erinäisten vaiheiden jälkeen päädyimme vaihtamaan lämmitysmuodon rakennuslupahakemukseen maalämmöstä sähkökattilaan. Tämä sitten aiheutti sen, että energiatodistus menee uusiksi.

Sievitalosta epäiltiin että meneeköhän energiatodistus läpi jos tuommoinen lämmitysmuoto ja yläkertaankin vielä. No päätimme jättää yläkerran pois rakennuslupahakemuksesta ja kas kumma yhtäkkiä rakennusvalvonta lupasi että ikkunat saakin tehdä valmiiksi yläkertaan! Palasimme siis lähtöruutuun. Ei muuta kuin tilaukseen uudet lupakuvat ja hommat eteenpäin! Lämmitysmuoto tulee lopulta olemaan vesi-ilmalämpöpumppu. Päätimme myös viimehetkellä muuttaa takan vesitakaksi. Uuniseppien mukaan takan vesikierto kerää hormista poistuvaa lämpöä, joten saadaan jotain lohtua, kun tuo maalämpö jäi pois kuvioista.

Ei meillä ole siltikään ollut vapaa-ajan ongelmia, vaikka luvat junnasivatkin. Lauantait olemme viettäneet tontilla risuja poltellen ja puita kaadellen. Kummasti niitä piisaa, vieläkin ja PALJON! Nyt rakennuslupa onkin sitten lainvoimainen ja mies olikin kesälomalla päivän ja apuna pohjien tekemisessä. Pohjakatselmus oli maanataina. Nyt laitettu salaojat ja soraa päälle. Perustava tulee ensiviikolla valamaan perustuksia. 

Niin ne hommat vaan lopulta lähti rullaamaan ja asiat etenee! On sitä hommaa kyllä ihan riittämiin vaikka meille tuleekin talo muuttovalmiina! Josko sitä nyt saisi tätä blogiakin vähän tiuhempaan päivitettyä. Meinaa vain kellosta loppua tunnit kun käy päivät töissä ja jossainvälissä pitäisi olla kahden pienen pojankin kanssa. Onneksi pojat ovat hyvin viihtyneet tontilla. Isompi leikkinyt "omassa kodissa" eli leikkimökissä joka viety jo valmiiksi tontille. Hän on myös kovasti tehnyt "saunan pohjia" pienellä plaston dumpperilla. Nuorempi lapioinut maata ja kiipeillyt kantojen päällä. Onhan se aika jännittävää syödä ruokaa metsässä, yms! Elämyksiä pienille.