Nyt se sitten alkaa! Olemme hankkineet palan metsää Uudelta maalta Vihdistä pellon laidalta jonne olisi tarkoitus muuttaa joskus asumaan. Tilaukseen on laitettu Sievitalon Kataja 182 puolitoistakerroksinen talo pienin muutoksin. Tilasimme muuttovalmiin paketin alakerralle. Yläkertaan johtaa vain ullakkoportaat ja sen rakentaminen jää meille. Tontti on siis kokonaan metsässä ja siellä onkin vieraillut jo harvesteri tekemässä aukon, johonka talo mahtuu. Nyt onkin seuraava jännityksen paikka siinä että saammeko rakennusluvan. 

20140812_195240-normal.jpg

Tienraakile tontille eli umipmetsään.

Rakennusprojektimme suunnittelu lähti käyntiin keväällä 2014 kun asuminen taajamassa alkoi tuntua liian tiiviiltä. Aloimme kahlailemaan läpi eri talovalmistajien nettisivuja ja etsimään meille sopivaa ratkaisua. Kriteerimme olivat: 1 ja 1/2 kerroksinen, alakerrassa vähintään kolme makuuhuonetta ja puuhella. Nämä mielessä haravaamme tarttui Sievitalo. Muutaman tarjouspyynnön jälkeen päädyimmekin sitten tähän Kataja 182 malliin. Ja ei muutakun ehdollista sopimusta kirjoittelemaan. Ehtoina olivat että saamme rahoituksen ja että saamme myös edellisen asuntomme myytyä.

Kevät kului ja kesän alussa saimme vihdoin laitettua pienen omakotitalomme myyntiin. Ja kappas! Jo ensimmäinen yksityisnäytön tilannut jätti ostotarjouksen. Hukkasen oli pöllämystynyt olo kun huomasimme muutama päivä talon myyntiin laittamisen jälkeen, että meillähän on jo ostaja vanhalle kodille! Niinpä alkoi pakkaaminen ja muutto väliaikaiseen rivitaloasuntoon. Myös pankki näytti vihreää valoa meille ja suunnitelmillemme joten toinenkin ehto kauppojen tieltä poistui.

Sitten alkoikin suunnittelu ja pohdiskelu. Minkävärinen talo? Minkävärinen katto?  Millaiset ikkunat? Sähkö- vai puusauna? Isomäärä päätettäviä asioita ja asiaa ainakaan ei helpota se, että kaikki pitää kuvitella mielessä. Ei ole mitään valmista josta voisi katsella! Meidän talosta tulee keltainen valkoisine ikkunanpielineen. Katosta tulee punainen ja ikkunoihin tulee ylälaitaan pienet ristikot. Saunassa päädyimme sähköiseen versioon. Puinen vastaava sitten rakennetaan erikseen pihalle. Alkuperäiseen talomalliin tuli vähän muutoksia. Puuhella asetti omat ehtonsa. Halusimme myös isomman terassin takapihalle.

Nyt olemme saaneet lupakuvat, joilla haemme kohteelle rakennuslupaa. Saimme aiemmin suullisen vakuutuksen, että rakennusluvalle ei pitäisi olla estettä. Jännäksi menee. Rakennusvalvonnasta kerrottiin, että lupahakemuksen käsittelyaika on tällä hetkellä 6-8 viikkoa. Olemme sopineet Sievitalon kanssa että talon pystytys alkaa viikolla 47. Siitä neljä viikkoa taaksepäin alkaisi perustusten teko ja ennen sitä meidän pitää tehdä itse pohjat valmiiksi. Nyt talon paikalla on melkoinen määrä risuja joten meillä loppui vapaa-ajanvieton ongelmat lyhyeen! Risusavottaan siis!

20140813_164959-normal.jpg

Tästä alkaa nyt matka tuntemattomaan. Tervetuloa seuraamaan tätä projektia! Olisi myös mukava saada kommenteja käynneistä!